Ahmad Shahs brev till Malala

Hej Malala Yousafzai!

Hoppas att du mår jättebra. Vi har varit på museum i Karlstad och sett din bild på väggen och jag blev jätteglad när jag såg den bilden. Jag har läst om dig och du har gjort jättemycket för kvinnors rättigheter. Du var den bästa som höjde rösten för utbildning i Pakistan och visade dig i hela världen. Alla vet om dig och vem du är och alla är stolta över dig.

Om Malala på Värmlands Museum

Jag uppskattar dina föräldrar att de lät dig höja din röst mot talibanerna. Jag kände mig jätteledsen för dig när de fula människorna attackerade dig och din vän och ni blev skadade och var nära döden. Men du kämpade emot den och jag tackar gud att du fortfarande lever. Jag uppskattar verkligen din framgång och det du gör nu och jag är jätteglad att du blev en symbol för kvinnors rättigheter och utbildning som du kämpar för. Jag är också väldigt glad att du blev världens yngsta nobelpristagare.

De människor som är emot utbildning och inte vill att tjejerna ska gå i skolan och få stipendium borde bestraffas. Men du står upp för det och du sa att du insåg kraften i att ställa upp för människor rätt. Du har gått igenom den hemska delen och du var inte rädd för deras vapen längre. Men de var rädda för din röst och jag har inga ord för att beskriva dig.

Bästa hälsningar till dig, min hjälte. Jag hoppas att dina drömmar blir sanna och snälla fortsätt med det du gör.

Ahmad Shah Jabarkhil


Hi, Malala Yousafzai!

I have read about your stuff and a lot of good things that you have done for women’s right and education. The one and only that you raise your voice for education and around the world. Everyone knows you now that what did you did for them. I am very appreciate about you and your parents that they let you to fight against talibans. I felt very sorry about you Malala that those ugly men’s who attack on you in the school bus and friend who get injured also with you but we thank god that you are alive and live your life with your successful family and I have salam to your parents that they give you birth to this world. I am very appreciate about your success and that you are doing now. I am glad that you became a girl for women’s right and for education that you are fighting for. Afterward I am sooo sooo happy that you become “the world’s youngest Nobel peace prize laureate insists”.

Those people who are against education and they don’t want that girl should go to school and get scholarships but you raise for that and you said that you realize the power of standing up for human right. You’d already been through that terrible fear, and I wasn’t afraid of their guns anymore, but they were afraid of you voice. I have no world to explain for you.

Best wishes for you hero. I hope that your dreams comes true and please continue for that.

Ahmad Shah Jabarkhil!

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.