Brevbäraren och den blinde – En arabisk fabel

Det var en blind man som hade satt sig på en trappa. Han hade en hatt i sitt knä. Bredvid honom fanns en tavla där det stod: ”Jag är blind snälla hjälpa mig!” Just då kom en brevbärare förbi. Han stannade vid den blinde mannen med hatten i knät. Han såg att det låg lite pengar i hatten. Han tog fram pengar och lade dem i hatten utan att säga till den blinde mannen. Sedan tog han tavlan som låg vid den blinde mannen och skrev på tavlan ett uttryck och ställde tillbaka tavlan och gick vidare. Just då kände den blinde mannen att hatten blivit full med pengar. Då kände han att det hände någonting konstigt. Han frågade en person som gick på vägen: ”Ursäkta, vad står det på den här tavlan?” Då svarade den här personen: ”Det står att det är vår nu, men jag kan inte se fägringen.”

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »