Blandning av prylar och idéer på UF-mässan

Först åker vi till Karlstad från Forshaga med buss 602 och i bussen är nästan alla mina klasskamrater. När vi kommer in på mässan ser vi många elever som har sina egna företag. Eleverna är mycket högljudda. Det är ganska varmt där inne eftersom här finns en massa människor som går runt och tittar. Det är roligt att titta och prata med dem.                                                                  – Det var svårt i början att starta ett företag, säger Oskar Igelström från Jägarens Val.

På mässan finns hela 266 företag med totalt 710 elever. 8 företag kommer att få åka till finalen för hela Sverige.                                                                                      –Det är bra om man är flera i företaget. Det blir lättare att styra företaget och utvecklas, menar Oskar.

Vi träffar också två tjejer från ett UF-företag som samlar in pengar till barn i Somalia.                                                                                                                                                – Vi behöver hjälpa människor som har det svårt, säger tjejerna .

Vi går vidare och pratar med ett annat företag som heter Royal Sweets och de fixar godsaker med typiska syriska och spanska smaker.                                  -Det är inte så svårt att fixa kakorna, säger Nayrouz.

Vi hade en intressant och rolig dag på UF-mässan.

 

        

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »