Alkohol är dåligt för hälsan

Alkohol är inte bra för kroppen. Många dör varje år på grund av alkohol. Alkohol slår många liv i spillror. Alkohol är ett av de äldsta berusnings- och bedövningsmedel man känner till. 

För det första är alkohol inte bra för dem som är ungdomar eller under 18 år, eftersom alkohol skadar människor inne i kroppen. Vi ser i världen att de under 18 som dricker alkohol, riskerar att bli beroende när de är över 18 år och då kan de bli alkoholister.

För det andra ser vi i världen att många människor blir beroende av alkohol och sen inte kan hålla sig bort från den. Ungefär 4500 personer dör i Sverige varje år och om vi tittar i världen hur många människor dör varje dag är det ofattbart.

Särskild stora mängder alkohol kan bli leda till leverskador, bukspottkörtelinflammation samt att hjärtat får jobba hårdare. Man kan även få akut alkoholförgiftning.

För det tredje gör alkohol att människor känner sig trötta hela tiden, får huvudvärk och illamående och man vet inte vad man gör. Undersökningar visar att man utför arbete sämre efter att ha druckit och även under bakruset. När man dricker känner man sig glad och gör konstiga saker och vågar mer.

Man skäms över den person man blivit, man vill inte att folk ska se hur svag man är”

Varför riskera sin hälsan i onödan? När man inte behöver?

Ahmad Shah Jabarkhil!

Please follow and like us:

2 svar på ”Alkohol är dåligt för hälsan”

  1. Hej Ahmed! Det är fruktansvärt att många dör av alkohol. Jag trodde inte att så många personer dör i Sverige grund av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »