Inga mobiler i skolan!

Under den senaste tiden jag upplevt att allt fler elever inte kan koncentrera sig på lektionerna och det är ett stort problem i skolor. Problemet är mobiltelefoner på lektioner. Många lärare är upprörda över eleverna som använder mobiler på lektionen och inte är uppmärksamma.

Vi vet att en mobiltelefon är ett användbart verktyg för att kommunicera med andra, men det är tydligt att en mobiltelefon är som ett tveeggat svärd som kan vara både användbart och farligt. Ju mer man använder sin mobil, desto större risk är det att få nack- och ögonbesvär och många andra hälsoproblem. Eftersom vi sitter framåtböjda kan vi få permanenta skador på äldre dagar.

Mobilen är som ett tveeggat svärd, skriver Roua.                           

Jag är mot mobiltelefoner i skolor, men inte definitivt. Till exempel ska man alltid lägga mobilen i väskan om den inte används och när lärare pratar eller det finns någon som pratar i klassen. Mobiler är ett studiemedel i skolan nu för tiden, men då har de flesta skolor datorer eller iPads och därför har vi inget behov av mobilerna eftersom vi har tillgång till internet på datorerna. Man kan använda mobil på rasten eller när lektionen är slut.

Det är bra att vår värld utvecklas med tiden, men ibland finns det en bra och dålig sida för allting. Låt hjärnan vila och lyft huvudet lite och försök att kommunicera med dina lärare och kamrater ansikte mot ansikte istället för att kommunicera i telefonen!

Rouaa.Y

Foto: Jessica Höwler CC-BY-NC-SA

Please follow and like us:

5 svar på ”Inga mobiler i skolan!”

  1. Det är märkligt skrift men för oss som läser svenska som andraspråk utan mobilen under lektioner blir det fett jobbigt. Den tar inte mycket tid för att slå upp. I verkligheten är mobilen lättaste grejen för att slå upp.

    1. Hej Ruoaa Det är otroligt fint, allting är perfekt. Det som får mig att älska din text mest är att det här är aktuellt läge. Så du är en jätteduktig tjej!

    2. Du har rätt. Jag tänkte på det när jag skrev ”Jag är mot mobiltelefoner i skolor, men inte definitivt” och det betyder att det är inte 100% inga mobiler i skolor.
      Vi kan använda mobil när vi vill översätta eller räkna eller något sådant.

  2. Hej Rouaa! Jag håller med dig men ibland det är jätteviktigt att använda mobilen för att att slå upp ett ord för översättning faktiskt. Man måste tänka på det oxå. 👊👊.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »