Tiden är guld

“Svenska möte är i tid Eritreanska är i dag”.Jag är Eritreanska( Habesha) och jag ska berätta er hur vi möter eller hur använder vi vår tid.

Vi samlas flera gånger på olika sätt med mina hemlands kompisar. Exempelvis på kyrkan, spela fotboll e,t,c. Jag har arbetat i kyrkan som en ledare nästan i två år men  jag minns inte nån dag som vi har börjat i tid under två år. Vi måste vänta 40-50 minuter att alla ska hinna på samling med. Det här är vanligt med oss.

Jag är  punktlig alltid går jag i tid eller tio minuter för. Jag  har kyrkan nyckel med mig öppnar dörren och sätter väntar på dom som jag sa 40-50 minuter fast jag orkar inte längre så här alltid. Eftersom det funkar inte längre i Sverige för att allting är planerat. Vilken tid går bussen, när ska jag börja lektio, när ska man börja arbeta ,, så vidare. Tänk om jag slås 40 minuter varje möte det kommer blir 14,564 minuter per år och du kommer missa många saker i ditt liv.

Jag vill säga till alla människor  som de inte kommer i tid snälla snälla använda era tid ordentlig eftersom guld kan man köpa fast tiden kan man inte köpa.

 

Please follow and like us:

2 svar på ”Tiden är guld”

  1. I Sverige dyrkar vi tid. Skolan, bussen, jobbet, fotbollsmatchen. Allt utgår från tid. Ibland kanske konstigt men utan tid stannar Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »